Workshops

Wil je zelf aan de slag?

Patroontekenen tassen

Wil je je eigen tassen ontwerpen en maken, dan begint dat met een goed patroon. De basis kun je leren in een workshop op maat.

Tijdens de workshop patroontekenen, leer je het volgende:

 • het maken van een patroon voor een tas
 • verschillende naadverwerkingen: open kant, omboek en spannaden
 • een klep met versteviging (texon en schuim)
 • voering
 • bodem en souffle, eventueel met versteving

In overleg kan er een specifiek onderdeel behandeld worden.
De patronen worden van karton gesneden.

Duur: 2 bijeenkomsten van 3 uur
Kosten: 90 euro inclusief BTW en materialen.

Kennismaken met leer

Onder vakkundige leiding maak je een basistas van leer (shopper). Het patroon hiervoor is gereed, maar variatie kan naar eigen keuze worden aangebracht in andere kleuren leer, ander formaat vlakken of geen vlakken.

Je leert de charme van mooie leersoorten kennen en je gaat met verschillende technieken aan de slag. Na deze cursus heb je niet alleen een originele tas, maar ook de eerste kneepjes onder de knie om zelf met leer aan de slag te gaan.

 • Duur: 3 cursusdagen van 3,5 uur
 • Prijs:  € 150,- incl. btw p.p. en excl. materiaal (naar keuze)
 • Locatie:  Eindhoven, in de buurt van WC Woensel
 • Startdatum: Dagen en tijdstip in overleg
 • Maximaal 2 deelnemers per dagdeel
 • Aanmelden: info@esthervalkdesign.nl

Lessen op maat

Wil je meer leren? Met maximaal twee deelnemers krijg je les en hulp bij het maken van je eigen tassen. Hierin kijken we wat je graag wilt maken. Een dagdeel (ochtend of middag) kost 45 euro per persoon, exclusief het materiaal. Voor een hele dag zijn de kosten 90 euro incl.BTW, exclusief het materiaal. Voor enkele reacties van cursisten kijk bij Tassen maken.

Voor meer info: info@esthervalkdesign.nl

Kennismaken met vilt

vilten

In deze workshop leer je de basis van het vilten. Je leert in een halve dag (ochtend, middag of avond) in een groep van maximaal vijf personen een lapje, een bol en een dreadlock vilten. Met deze basisvormen maak je al snel een mooie broche of ketting.
Na deze basiscursus kun je thuis zelf aan de slag of doe je een vervolgcursus. Daar kun je leren hoe je kunt vilten op zijde om zo bijvoorbeeld een sjaal of omslagdoek te maken.

Interesse?
Bij minimaal vier cursisten gaat er een workshop van start. In mijn atelier in Eindhoven kunnen we met maximaal vijf personen werken. Wil je met een grotere groep iets afspreken, dan kan het ook op een andere locatie. Belangstelling? Stuur dan een mailtje naar Esther (info@esthervalkdesign.nl).

Kosten
Voor een beginnersworkshop zijn de kosten 35 euro inclusief het materiaal. Wil je met een grotere groep een afspraak maken op een andere locatie vraag dan een offerte aan.

Workshop voorwaarden

Bij workshops gelden de volgen de voorwaarden:

Het lesgeld dient – na akkoordbevinding van je inschrijving – direct in zijn geheel te worden betaald. 
De aanmelding is bindend, d.w.z. dat je geen geld terug krijgt bij evt. verhindering: 
Je mag wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.

Als de workshop niet doorgaat vanwege te weinig belangstelling of ziekte v.d. docent krijgt je het lesgeld teruggestort.

Comments are closed.