Tassen maken

Patroontekenen tassen

Wil je je eigen tassen ontwerpen en maken, dan begint dat met een goed patroon. De basis kun je leren in een workshop op maat.

Tijdens de workshop patroontekenen, leer je het volgende:

  • het maken van een patroon voor een tas
  • verschillende naadverwerkingen: open kant, omboek en spannaden

Eventueel kunnen ook aan bod komen:

  • een klep met versteviging (texon en schuim)
  • voering
  • bodem en souffle, eventueel met versteving

In overleg kan er een specifiek onderdeel behandeld worden.
De patronen worden van karton gesneden.

De basis leer je in 3 uur voor 45 euro inclusief BTW en materiaal. Wil je meer leren of heb je specifieke wensen dan kun je per dagdeel van 3 uur een extra afspraak maken.

Lessen op maat

Wil je een specifieke techniek leren? Of alleen eens een keer kijken of het werken met leer iets voor jou is? Met maximaal twee deelnemers krijg je les en hulp bij het maken van je eigen tassen. Hierin kijken we wat je graag wilt maken. Een dagdeel (ochtend of middag) kost 45 euro per persoon, exclusief het materiaal. Voor een hele dag zijn de kosten 90 euro incl.BTW en een lunch, exclusief het leer en fournituren.

Voor meer info: info@esthervalkdesign.nl

Workshops

Regelmatig geef ik les in het maken van tassen, die worden afgestemd op de individuele cursist. De ene cursist heeft bijna nooit achter een naaimachine gezeten, de ander wel. De ene cursist vindt het gewoon leuk om te doen de ander wil zelf een tassenlijn opzetten. Een van hen was

Marianne Massolin

Marianne heeft een aantal weken een cursus tassen maken gevolgd, met veel plezier. Ze had al jarenlang kleding gemaakt en had dus heel veel technische ervaring in het bedienen van naaimachines. Maar ze nog nooit tassen gemaakt of ontworpen. Dat wilde ze graag, want tassen vond ze altijd al leuk.

Dat ze zo’n twee maanden een individuele cursus volgde geeft al aan dat het haar goed bevallen is:

“Heel goed. Er werd ruim tijd genomen om alles goed uit te leggen. Je werd op je gemak gesteld en kreeg alle tijd en aandacht om iets te leren. Ik heb heel veel geleerd in korte tijd. Bovendien hing er een fijne en gezellige sfeer.”

Marianne heeft diverse tassen gemaakt, de laatste naar eigen ontwerp, zie de foto.

Miranda Schrijver

Miranda Schrijver wil zelf een tassenlijn opzetten, maar het ontbrak haar aan de juiste vakkennis van het maken van tassen. Na 5 cursusdagen kan ze zelf aan de slag met haar ontwerpen.

De aanleiding om contact op te nemen met Esther Valk kwam doordat mijn ouders haar op de televisie hadden gezien. Ze wisten dat ik op zoek was naar iemand met kennis van zaken. Ik wilde namelijk graag mijn eigen ontworpen tassen gaan maken en leren hoe te werken met leer.

Ik heb de MTS voor mode en kleding gedaan in Den Haag. Ervaring met naaimachines heb ik hierdoor gelukkig wel, maar ik had nog nooit met leer gewerkt.
Samen met Esther heb ik gekeken wat de beste optie was om mijn tas in elkaar te zetten. Ze is een behulpzame, aardige en geduldige vrouw die alle tijd voor je neemt. Ze legt alles duidelijk uit. Dat geeft gelijk een fijne werksfeer. Alle materialen zijn daar aanwezig, inclusief alle kennis.
Mijn tas is af en is helemaal naar mijn zin geworden. Ik kom zeer zeker terug om iets nieuws bij haar te leren. Ik raad Esther aan!!

Na de enthousiaste verhalen van Miranda, wilde haar moeder ook een tas komen maken. Dus kwamen ze en aantal dagen samen tassen maken (zie foto).

Danila Lemoine

Het volgen van de workshop heb ik ontzettend leuk en leerzaam gevonden.
Ik had al veel ervaring met kleding naaien en 30 jaar onderwijs (lesgeven) geeft ook een basis.

De werksfeer is heel relaxed en je hebt veel geduld. Dit alles ondersteund door een heerlijke lunch, koffie en thee met lekkers maakt het af. Ik heb er een mooie eerste tas aan overgehouden. Ik denk dat je me nog wel terugziet.

marianne-3miranda-danila-1

vorig bericht
volgend bericht

Comments are closed.