Doloris Meta Maze

Op 17 mei is in Tilburg Doloris ‘Meta Maze’ voor het publiek geopend. Dit kunstdoolhof dat 40 verschillende ruimtes bevat, werd gebouwd door de Karmanoia groep, een kunstenaarsgroep rond Tim Henrik Schneider. Hij is de bedenker van het concept en leider van het project. Voor het project meldden zich meer dan 100 Nederlandse kunstenaars. Ik was een van de tien uitverkoren kunstenaars om deel te nemen aan het Doloris ‘Meta Maze’.

In het doolhof kreeg ik één ruimte tot mijn beschikking, die ik als een soort nest heb ontworpen en ingericht in overleg met Karmanoia. Mijn vilten objecten verwijzen naar dit nestgevoel door hun kleurige en surrealistische vormen, die aan het plafond hangen, aangevuld met andere, kleine objecten aan de wanden. Er zijn twee grote objecten en diverse kleinere stukken in de wanden verwerkt. Door verschillende technieken is een variëteit aan vormen en indrukken ontstaan. Zo ontstond mijn ‘eigen natuur’.

Vilt wordt gemaakt van wol, waarvoor in dit geval circa 25 – 30 kilo is gebruikt. Voor dat verwerkt kon worden voor de ‘Meta Maze’, moest het eerst -grotendeels handmatig- geverfd worden met planten en bloemen, een langdurig en fysiek zwaar proces.
Voor kaarten en info: Doloris.

In de pers: ED
Brabants Dagblad
Volkskrant

Detail van een van de werken. Foto gemaakt in eigen studio. Foto: Bart van Overbeeke.

vorig bericht

Comments are closed.